Social

Voluntarii „livratori” ajută comunitatea buzoiană pe timpul coronavirusului

Într-o lume aflată în continuă schimbare, unele lucruri rămân la fel. Generozitatea, altruismul, bunăvoința și solidaritatea în momente de cumpănă sunt calitățile „voluntarilor livratori” de la Asociația Studenților la Construcții București (ACSB), care au decis să pună umărul la depășirea crizei generate de COVID-19.

„Suntem un grup de studenti la Universitatea Tehnică de Construcții București și, alături de ASCB, participăm la acțiunea de livrare a hranei și a altor produse batranilor în perioada aceasta mai dificilă. Suntem tineri și avem cel mai mic factor de risc; de aceea, ne-am gândit să îi ajutăm pe cei mai în vârstă și mai vulnerabili. Vom prelua comenzile de mâncare/ medicamente de la vârstnici și le vom lăsa la ușa casei, fără a intra în contact direct ei”, ne-a povestit Mihnea, unul dintre tinerii voluntari.

Tinerii fac voluntariat în București, Târgoviște, Iași, Timișoara, Botoșani și Slatina, iar de curând au ajuns și în Buzău.

„Vă rugăm să apelați la “voluntarii livratori” doar dacă aveți peste 50 de ani sau suferiți de probleme de sănătate care vă vulnerabilizează la COVID-19. Astfel, reducem riscul categoriilor de persoane care sunt cele mai expuse la dezvoltarea de complicații care pot duce la internare în urma infectării cu COVID – 19. De asemenea, pe termen mediu și lung, contribuim la reducerea supraaglomerării din spitale prin protejarea categoriilor de persoane vulnerabile.

În următoarele zile ne propunem să oferim experiența acumulată în cadrul acestei acțiuni cât mai multor echipe de voluntari din zone diferite ale țării și împreună să contribuim la depășirea acestor momente delicate pentru întreaga omenire.

Dacă dorești să te alături echipei noastre de voluntari “livratori”, scrie-ne pe facebook sau contactează-ne la numărul: 0736037792.”, este mesajul tinerilor de la ACSB.

Numerele de sprijin pentru județul Buzău sunt:

🛎 0745 077 343
🛎 0742 606 308

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close