Știrile zilei

Val de sancțiuni, în Buzău. Polițiștii au subțiat carnetele de amenzi

Peste 200 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii rutieri în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate în total, 208 sancţiuni contravenţionale.

Aparatele radar care au acţionat pe principalele drumuri ce străbat judeţul au înregistrat peste 60 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, pe sectoarele de drum tranzitate.

Pentru nerespectarea regimului legal de viteză poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere. Cea mai mare viteză – 188 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bucureștean de 33 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E85, în afara localităţii Racovițeni.

În ceea ce priveşte recorduri de viteză, poliţiştii care au acţionat pe timp de noapte au depistat 4 conducători auto care şi-au condus autovehiculele cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă, cu cea mai mare viteză fiind înregistrat un tânăr bucureștean de 21 de ani care şi-a condus maşina cu 126 km/h pe DN 2 E85, în localitatea Limpeziș.

Alte permise au fost reținute pentru conducere sub influența alcoolului, pentru depășiri neregulamentare, respectiv pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului şi pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Totodată, au fost sancţionaţi conducătorii auto care au uitat că siguranţa lor depinde inclusiv de portul centurii de siguranţă (29), dar şi şoferii care s-au urcat la volanul unor mașini ce prezentau de fecțiuni tehnice(20).

De asemenea, pietonii şi căruțașii au fost din nou opriţi pentru a li se atrage atenţia că au încălcat regulile de circulaţie, ceea ce îi poate aduce într-o situaţie de risc pentru propria siguranţă fiind aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale.

Tot ieri, poliţiştiiau întocmit dosare penale pentru conducere fără a deține permis și conducere cu permis pentru o categorie necorespunzătoare.

Polițiștii reamintesc conducătorilor auto că folosesc echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor inclusiv pe timpul nopții.

În primele două luni ale anului au fost aplicate pe timpul nopții 589 sancţiuni contravenţionale, dintre care 336 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 43 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice iar 210 pentru alte abateri). De asemenea, în aceeaşi perioadă de referință s-au reținut 86 de permise de conducere.

 Totodată, facem câteva precizări legate de condusul pe timp de noapte:

În cazul în care șoseaua este liberă, iar carosabilul este slab luminat, cel mai bine este să circulați cu autoturismul pe banda de lângă axul drumului. În acest fel evitați obstacolele care se pot ascunde în întuneric, precum un biciclist fără vestă reflectorizantă sau o mașină parcată cu pozițiile stinse.

Datorită fluxului redus de mașini, pietonii obișnuiesc să traverseze prin locuri neautorizate ori pe culoarea roșie a semaforului. Fiţi mai prudenţi în zonele în care vizibilitatea este scăzută și reduceţi din timp viteza, astfel încât să puteţi frâna în condiții de siguranța maximă.

În ceea ce privește luminile, regulile sunt aceleași pe care le-ați întâlnit și în cărțile de legislație rutieră. Cel mai important este, desigur, să nu-i orbiți pe ceilalți participanți la trafic, așa că schimbați din timp faza lungă cu luminile de întâlnire dacă din sens opus vine un alt autovehicul.

De multe ori oamenii conduc noaptea atunci când au drumuri lungi de făcut și vor să ajungă la timp, fără să petreacă prea multă vreme în trafic. Dormiți bine înainte de a pleca la drum și faceți pauze după perioade de condus.

Nu conduce cu plafoniera aprinsă!

Fiţi atenţi atunci când efectuați depășiri, deoarece vizibilitatea redusă îngreunează această acțiune. Asiguraţi-vă suplimentar înainte de a executa orice fel de manevră.

Lăsaţi pozițiile aprinse dacă staționaţi pe o porțiune de drum slab luminată.

În concluzie, condusul pe timp de noapte reprezintă oportunitatea perfectă să înveți un oraș ale cărui străzi îți sunt străine, să exersezi șofatul în cazul în care ești începător și cel mai importante să parcurgi distanțe mari într-un interval scurt de timp, deoarece străzile nu sunt aglomerate, iar semafoarele funcționează pe galben intermitent.

Dacă sunteți nevoiți să practicați condusul pe timp de noapte nu uitați să fiți atenți și întotdeauna odihniți.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close