Administrație

Un proiect frumos prinde contur la Mărăcineni!

Este singurul finanțat prin AFIR

Pe la sfârșitul anilor 2000, administrația de la Mărăcineni a înțeles că trebuie să înceapă dezvoltarea comunei, iar de atunci n-a mai luat piciorul de pe accelerație. Înfloritoarea localitate de pe malul stâng al Buzăului a prins gustul dezvoltării, iar multe dintre lucrurile bune făcute în comună s-au datorat fondurilor europene și guvernamentale.

Recent, administrația din Mărăcineni și-a mai trecut în cont o reușită. După finalizarea unei grădinițe cu program prelungit la standarde europene, Primăria Mărăcineni a mai obținut finanțare pentru construirea unei case praznicale în valoare de aproape 560.000 de lei.

Un primar cu frica lui Dumnezeu: Constantin Dumitru

Proiectul finanțat prin AFIR este pe cale să înceapă, fiind singurul de acest gen din județ. În mai puțin de doi ani, în curtea bisericii din Mărăcineni se va înălța impunătoare casa praznicală în valoare de 120.000 de euro, care va oferi posibilitatea tuturor enoriașilor să își organizeze parastasele sau alte activități social-filantropice.

În casa praznicală se vor organiza agape sau slujbe de pomenire săvârşite în cinstea celor adormiţi, precum și activităţi sociale şi filantropice. În cadrul proiectului, clădirea va fi dotată și utilată cu echipamente tehnologice moderne, așa cum îi stă bine unui așezământ din secolul al XXI-lea.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close