Buzăul Meu

Un nou sens giratoriu va fi amenajat în Buzău

Vara aceasta, triunghiul din fața gării Buzău va fi înlocuit de un sens giratoriu. Și nu unul oarecare, ci un rond pavoazat cu flori, în centrul căruia va sta o locomotivă cu aburi din 1935.

Mai sunt doar câteva luni până când intersecția de la gară va fi schimbată radical, după amenajarea unui sens giratoriu cu prioritate de stânga. Actualmente, mulți dintre șoferii care circulă în intersecție sunt bulversați de alternanța regulilor de prioritate, asta ca să nu mai vorbim despre aglomerația creată aici.

În curând, în fața gării va fi amenajat un rond, după cum a anunțat deja primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. Cheia de boltă a întregului peisaj nu va fi însă nici clădirea gării, nici rondul împodobit cu flori, ci o locomotivă „de epocă” marca Malaxa, aflată astăzi în patrimoniul cultural național.

În tot acest timp de până la reconfigurarea zonei de la gară, echipele Urbis lucrează fără întrerupere la modernizarea pasajului subteran care asigură legătura dintre oraș și cartierul Poștă.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close