Știrile zilei

Un mort și doi răniți, prețul incompetenței. Măsuri de ultim moment în cazul „Spătaru”

În urmă cu două săptămâni, o tânără mămică din Buzău și-a îngropat fiica de numai doi ani, în timp ce soțul ei se afla în comă la spital. Totul, după un accident rutier cu multe semne de întrebare, ale cărui cauze au legătură și cu proasta administrare a drumurilor de către „autoritățile competente”.

După tragedia de la Spătaru, Prefectura a răspuns cererilor venite dinspre localnicii Cartierului nou  din localitate, care reclamau de ani de zile pericolul mortal pre care îl reprezintă E85 în zonă. Lipsa semnalizării și a marcajelor rutiere au condus, în timp, la adevărate tragedii, însă ultima a umplut paharul.

Așa se face că prefectul județului Buzău s-a implicat mai mult pentru identificarea și aplicarea unor măsuri urgente prin care să poată fi prevenită cu eficiență înregistrarea evenimentelor rutiere grave în apropierea cartierului. În acest sens au fost întreprinse câteva acțiuni pe această linie:

  • Instituția Prefectului a găzduit, mediat și coordonat întâlnirile de lucru cu autoritățile implicate și reprezentanții locuitorilor din cartierul aflat în comuna Costești.
  • În urma concluziilor desprinse din ședințele de lucru de la Instituția Prefectului, marcajul continuu de la ieșirea din cartierul nou a fost întrerupt.
  • Au fost trimise către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere un memoriu tehnic și o solicitare de emitere a certificatului de urbansim privind limitarea vitezei maxime de deplasare între localitățile Costești și Spătaru (pe tronsonul de drum cuprins între km 97 + 730m și km 99 + 080m), de la 100 km/h la 70 km/h.
  • Reprezentanții Primăriei Costești au înțeles să prevadă în planul de achiziții publice sumele necesare construirii unor scuaruri de delimitare care să faciliteze accesul în/din cartier, precum și sumele necesare asfaltării căii de acces, numit drum de colectare.
  • Au fost comandate indicatoarele rutiere care să reglementeze circulația în zona de interes și care vor fi montate în scurt timp.
  • Problema punctelor de ieșire neautorizate din cartierul nou în DN2 E85 va fi rezolvată prin realizarea șanțurilor aferente drumului de colectare și drumului european, în acest sens limitându-se drastic posibilitățile prin care conducătorii auto să își pună viața în pericol atunci când doresc să pătrundă pe E85.

Pentru susținerea cu eficiență a tuturor acestor demersuri, Poliția Rutieră va lua măsuri specifice pentru securitatea circulației în zona accesului în/din cartierul nou.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close