CORONAVIRUS

Un hotel de pe Transilvaniei va găzdui persoane suspecte de coronavirus

Un hotel situat pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău va găzdui persoane întoarse în țară din zone în care a fost confirmată prezența coronavirusului. Consiliul Județean va plăti 300 de lei pentru fiecare zi de cazare a unei persoane.

Creșterea rapidă a numărului de persoane revenite în țară din state precum Italia, Germania și Regatul Unit le-a determinat pe autoritățile buzoiene să caute noi spații de „carantinare” a acestora.

După tabăra de la Arbănași, Prefectura și-a îndreptat atenția către o altă tabără școlară, cea de la Poiana Pinului. Totul s-a făcut la recomandarea ministrului liberal al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, care ar fi vrut și ca Sala Sporturilor din Buzău să devină spațiu de „carantinare” a suspecților de coronavirus.

Totuși, pentru că și locurile din tabere erau insuficiente în raport cu numărul mare de persoane întoarse la Buzău, Prefectura a luat decizia să apeleze la hotelurile și pensiunile din Buzău. Una dintre aceste locații este situată pe strada Transilvaniei, acolo unde echipele de curățenie au făcut deja curat și au pregătit spațiul.

Astăzi, la hotelul respectiv s-a deplasat și unul dintre subprefecții județului Buzău, precum și șeful Jandarmeriei, care au stat de vorbă cu proprietarul. În urmă cu puțin timp au ajuns și jandarmii, care se vor asigura că persoanele izolate respectă condițiile de carantină.

Deocamdată, chletuielile cu persoanele „carantinate” sunt decontate de către DSP Buzău, însă, începând de luni, banii vor fi plătiți de Consiliul Județean.

O zi de cazare pentru o persoană internată într-un centru de carantină costă bugetul public 300 de lei.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close