Știrile zilei

Un cunoscut colonel de la Jandarmeria Buzău s-a pensionat pe caz de boală

Sebastian Cucoş, şef al Jandarmeriei Române în momentul protestelor din 10 august, a fost trecut, miercuri, în rezervă. După începerea urmăririi penale în cazul „10 august”, Cucoș fusese detașat la Buzău, ultima sa misiune având loc duminică seară.

„Astăzi am luat o decizie foarte importantă. Având în vedere concluziile comisiei medicale de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi cererea ofiţerului în cauză, începând cu data de astăzi, colonelul Sebastian Cucoş a fost trecut în rezervă”, a declarat Marcel Vela, miercuri, într-o declarație de presă susținută la sediul MAI, potrivit Mediafax.

Sebastian Cucoş este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, după violențele din 10 august 2018, dosarul fiind instrumentat de DIICOT.

Colonelul Sebastian Cucoș a revenit la conducerea Jandarmeriei Capitalei în august 2019, după ce i-a expirat împuternicirea în funcția de prim adjunct al Jandarmeriei Române. Ulterior, el a fost mutat la Buzău.

Solicitarea lui Cucoș de trecere în rezervă ar fi avut la bază motive medicale, dat fiind că a fost rănit la una din misiunile internaționale la care a participat în Kosovo, de unde are și în prezent o bucată de schijă în picior.

Ultima misiune a colonelului a avut loc duminică seară, atunci când acesta a coordonat, împreună cu șeful IJJ Buzău, col. Virgil Cueru, misiunea de asigurare a ordinii la Eurovision.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close