CORONAVIRUS

ULTIMA ORĂ: Se închid barurile, cafenelele și restaurantele

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a declarat marți seară, într-o conferință de presă, că prin ordonanță militară s-a decis suspendarea mai multor activități ce privesc localurile publice.

Este vorba despre activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice, activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spaţiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locaţiei.

  • Mâncare la pachet, pentru acasă sau livrări.

„Este permisă organizarea de către aceste unităţi economice de profil a activităţilor de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestui scop, precum celor de tip drive-in, room service sau livrare la client”, a declarat, marţi seara, Marcel Vela.

O altă prevedere se referă la suspendarea tuturor activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear şi de îngrijire personală realizate în spaţii închise.

De asemenea, Marcel Vela a mai anunțat că toate activitățile religioase săvârșite în biserici sunt interzise. Eventualele slujbe făcute în afara bisericilor pot fi autorizate, dar cu o prezentă de maximum 100 de persoane.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close