CORONAVIRUS

Spitalul Județean, o BOMBĂ cu ceas | Farmacista șefă, trimisă astăzi acasă

Îngrijorare la Buzău, după ce specialiștii Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” au confirmat infectarea cu coronavirus a pacientei în vârstă de 73 de ani, din Pârscov. Însuși ministrul Sănătății, dr. Victor Costache, a recunoscut că acest caz poate pune probleme.

Ieri, o femeie de 73 de ani, întoarsă recent din Italia, a fost adusă la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu salvarea. Femeia prezenta febră și vărsături, iar medicii au decis să o izoleze. Astă-seară, testele au confirmat că femeia este infectată cu noul COVID-19.

Vestea că septuagenara este infectată cu coronavirus a produs îngrijorare printre reprezentanții spitalului mai ales că farmacista-șefă a unității medicale ar fi avut contact direct cu pacienta. Ea s-a prezentat astăzi la serviciu, dar a fost trimisă acasă preventiv de conducerea spitalului.

De asemenea, alte două persoane care au intrat în contact cu pacienta infectată au fost izolate la domiciliu, iar medicii urmează să le ia probe de sânge pentru a le trimite la „Matei Balș”.

Contactați de eBuzău.ro, reprezentanții DSP au precizat că nu pot face nicio declarație legată de acest caz.

  • Ministrul Sănătății, îngrijorat de cazul de la Buzău.

După ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, ministrul Sănătății a explicat că femeia din Buzău venea dintr-o zonă care, la acea dată, nu era cu suspiciune de coronavirus, iar din acest motiv nu a stat în izolare, acasă.

Victor Costache recunoaște că ultimul caz de coronavirus poate pune probleme: ‘Femeia nu era în izolare’

”Ambii pacienți au venit din Italia. Femeia din Buzău a revenit pe 2 martie, cel din București a revenit la sfârșitul lunii februarie. Pacienta din Buzău este în drum spre Matei Balș, iar cel din București este spitalizat la Gerota. Cel din București era internat la Gerota și venea din izolare. Cea din Buzău a venit dintr-o zonă în care nu era coronavirus, nu era în izolare.”, a spus Victor Costache.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close