CORONAVIRUS

Persoanele suspectate de infectare cu virusul COVID -19, plasate în carantină la Spitalul Gârlași

Spațiu suplimentar pentru carantinarea persoanelor asimptomatice, stabilit prin decizia Prefecturii Buzău.

Persoanele revenite în țară din zone în care a fost confirmată prezența coronavirusului vor fi plasate în carantină într-o clădire a Spitalului Gârlași. Ultima persoană întoarsă din Lombardia, epicentrul coronavirusului, are 29 de ani și este din Râmnicu Sărat.

„Având în vedere dinamica deosebită a evoluției infecțiilor cu noul Coronavirus la nivel mondial și necesitatea de a proteja sănătatea populației, Instituția Prefectului – Județul Buzău a coordonat adoptarea, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, de marți, 25 februarie, a unei hotărâri care privește folosirea unui spațiu suplimentar pentru asigurarea la nevoie a carantinării persoanelor cu risc înalt pentru transmiterea infecției cu noul Coronavirus, persoane asimptomatice.”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului județului Buzău.

Este vorba despre un corp de clădire aflat în incinta Secției exterioare de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Spațiul respectiv, care va fi amenajat și dotat corespunzător de către Consiliul Județean Buzău, în regim de urgență, se adaugă, astfel, la centrul de carantină amenajat deja la Tabăra de la Arbănași.

De asemenea, două construcții modulare aflate în proprietatea Instituției Prefectului – Județul Buzău vor fi igienizate și amenajate cu sprijinul Consiliului Județean pentru a fi puse la dispoziție în caz de necesitate.

Direcția de Sănătate Publică Buzău și Spitalul Județean de Urgență vor asigura personalul medical și materialele sanitare necesare acestor spații, precum și hrana necesară atunci când situația o impune.

Articole relaționate

un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close