Știrile zilei

„Zona Morții” / Romeo Lungu, soluție

Există o soluție pentru evitarea accidentelor produse tot mai des pe E85, în zona Cartierului Nou din Spătaru. În weekend, șoseaua a fost marcată cu sângele unui prunc de doi ani după o manevră imprudentă „ajutată” și de lipsa marcajelor pietonale din zonă și a proastei configurații a drumului.

„O secundă poate salva o viață!”, își începe Romeo Lungu postarea pe Facebook, venind și cu o soluție pentru eliminarea oricărui risc de producere a accidentelor în zonă. Vicepreședintele Consiliului Județean propune ca, în zona Cartierului Nou din Spătaru, sensurile drumului european supranumit și Drumul Morții să fie separate de parapete metalice.

Soluția nu e deloc rea, însă presupune multă voință politică, iar cum la guvernare nu mai este PSD, e posibil ca ideea social-democratului Lungu nici măcar să nu fie luată în seamă.

Iată ce scrie secretarul general al PSD Buzău pe Facebook:

„Există o soluție #pragmatică și #rapidă pentru a evita accidentele în zona Cartierului Nou dintre Spătaru și Costești: montarea de #parapete #metalice pe marginea DN2-E85, care să separe drumul european de zona cartierului pe toată lungimea acestuia din urmă. Nu de puține ori, am văzut în trafic cum locuitorii din aceasta zonă încearcă să iasă direct din curțile lor în E85. Această practică este una extrem de periculoasă, dovadă că, pe această porțiune de drum național au loc frecvent accidente rutiere.

Există în PUZ un drum colector paralel cu drumul european care ar trebui să faciliteze intrarea locuitorilor în cartier, însă graba și comoditatea unora care preferă să iasă, ori să intre în cartier prin zone improvizate, coroborate cu neatenția, pot fi letale. Montarea de parapete metalice de la ieșirea din Spătaru ar face imposibil accesul prin zonele ilegale și ar contribui la siguranța atât a locuitorilor, cât și a celor care tranzitează zona. Soluția ar putea fi catalogată drept nepopulară, însă este una rapidă și foarte bună pentru ca în zonă să nu se mai piardă vieți omenești. Sugerez reprezentanților Drumurilor Naționale și Poliției Rutiere să studieze această posibilă soluție ale cărei rezultate se vor vedea instant, mai ales că SDN Buzau are parapete pe stoc și deține toate mijloacele tehnice pentru montarea acestora.”

Săptămâna trecută, o fetiță de doi ani a murit, iar părinții săi au fost grav răniți, după un accident rutier produs la Spătaru. Pentru a ajunge acasă, șoferița – mama fetiței  decedate- ar fi efectuat o manevră imprudentă, care s-a soldat cu moartea copilei și cu rănirea a trei persoane.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close