Educație

Școala Gimnazială din Cochirleanca, proiect de mobilitate în Turcia

În perioada 3-7 februarie 2020, o delegație compusă din directorul Școlii Gimnaziale „Ion Roșca” Cochirleanca, profesor Dumitru Benone Siriu, profesorii Ispas Ciprian și Florea Lucian și șase elevi s-au aflat într-o vizită de documentare la Școala „Sehitler Ortaokulu” din Manisa, Turcia, într un proiect Erasmus+ coordonat chiar de directorul școlii din Cochirleanca.

„În prima zi,gazdele din școala parteneră ne-au întâmpinat foarte frumos, atât pe noi cât și pe elevii și profesorii din Lituania, între directorul școlii din Cochirleanca si directorul școlii din Manisa,domnul Tayfun, purtând-se discuții despre contribuția proiectului în atragerea elevilor către școală. Au urmat prezentările făcute de fiecare elev din fiecare țară membră in proiect.”, ne-a povestit directorul Școlii Cochirleanca.

Tema proiectului a fost „Edutainment with intelligence games” în fiecare zi fiind desfășurate activități bazate pe joc dar și activități unde inteligența participanților a fost pusă in valoare.

Un moment important a fost primirea delegaților școlii buzoiene de către guvernatorul Manisei. Acesta a fost încântat de tema si activitățile proiectului și a organizat un spectacol tradițional cu muzică de război a imperiului.

„Între elevii buzoieni si elevii țărilor participante s-au legat strânse prietenii, despărțirea din ultima zi fiind foarte emoționantă. Prin această mobilitate elevii si au facut prieteni noi,amintirile frumoase fiind nenumărate. Cadrele didactice au făcut schimburi de idei,de tehnici educaționale noi ce vor fi aplicate in vederea reducerii absenteismului școlar.”, au mai transmis reprezentanții școlii.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close