Știrile zilei

Primarul care a renunțat la „Ziua Comunei” pentru a asfalta toată localitatea (VIDEO)

În timp ce majoritatea primarilor alocă bani serioși serbărilor câmpenești, edilul din comuna Mărăcineni și-a asumat riscul de a anula manifestările artistice anuale pentru a…asfalta întreaga comună.

Constantin Dumitru a preluat Primăria Mărăcineni în anul 2008. A fost și momentul în care și-a asumat o decizie riscantă, dar înțeleaptă: aceea de a-i lăsa pe oameni fără „Ziua Comunei”, iar cu banii folosiți să asfalteze toate străzile din comună.

Constantin Dumitru alias „Titel” și-a propus ca, în fiecare an, cu banii rămași de la tradiționala serbare câmpenească să asfalteze câteva străzi. Din 2008 până acum, numai din fonduri proprii, edilul și echipa sau au reușit să modernizeze 80% din străzile comunei.

Pentru domnul Titel (centru), costumul și eșarfa tricoloră sunt doar pentru zile mari.

Asfaltarea ar fi fost completă dacă ritmul extinderii imobiliare a comunei nu ar fi fost atât de rapid. În fiecare an apar case noi și comuna se extinde, fiind nevoie de amenajarea unor noi străzi, care vor fi asfaltate în curând.

Primarul admite că nu a fost o decizie ușoară, dar nici foarte grea, deoarece rezultatele palpabile apărute încă din primul an i-au mulțumit mai mult pe localnici decât serbările cu mici și bere.

Anul acesta, pe domnul „Titel” îl așteaptă proiectul vieții sale: introducerea de gaze naturale în toată comuna, printr-un proiect național de importanță strategică la baza căruia s-au aflat buzoianul Marcel Ciolacu, astăzi lider al Camerei Deputaților.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

omentarii

  1. Vedeti ca este si un prost in comuna Zarnesti „Lazar Alexandru” tot asa a anulat „zilele comunei” si nu a asfaltat nici macar o strada in 10 ani, cel mai probabil baga tot in buzunar, daca nu se sesizeaza nimeni asta e..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close