Administrație

Primăria cumpără biciclete pentru buzoieni

Cinci sute de biciclete ar urma să ajungă anul acesta la Buzău, în cadrul unui proiect de mobilitate urbană ce presupune utilizarea stațiilor automate de închiriere a bicicletelor. Sistemul este gândit de Primăria municipiului Buzău, prima etapă fiind dată deja în proiectare.

Potrivit proiectului, sistemul creează o soluție alternativă la transportul urban, asigură accesul facil în diferite zone din oraș și contribuie la descongestionarea traficului și la reducerea poluării. Dotarea cu biciclete prevede și reabilitarea căilor de rulare, ceea ce înseamnă că Buzăul va avea mai multe piste moderne pentru bicicliști, marcate cu o culoare distinctă și interconectate.

Proiectul ar urma să fie implementat în trei etape, în perioada 2018-2023. Finanțarea este asigurată din fonduri europene și de la bugetul local, prima etapă fiind deja dată spre proiectare:

Deși a fost adoptat cu majoritate de voturi, proiectul a stârnit reacții acide din partea unor consilieri locali, care consideră că era necesar, mai întâi, amenajarea de piste pentru biciclete în mai toate zonele orașului. În acest moment, există piste pentru biciclete, trotinete sau role doar pe o lungime de 5,4 kilometri și exclusiv în zona Crâng – Calea Eroilor.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 2,5 milioane de euro, bani alocați de Uniunea Europeană, din care 155.000 de euro reprezintă contribuția municipiului Buzău.

Stațiile din care buzoienii vor putea închiria bicicletele, contra unei sume modice, sunt mobile și vor putea fi relocate la nevoie. Fiecare stație va fi supravegheată video și va avea o trusă de depanare, în caz de nevoie. Închirierea vehiculelor se va face prin sistem ticketing.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close