Educație

Primăria Buzău trimite 24 de profesori la CERN, în Elveția

Primăria municipiului Buzău va plăti deplasarea a douăzeci și patru de profesori de chimie, fizică și biologie acceptați în programul de specializare desfășurat în perioada 21-26 iunie la Geneva.

Printr-o adresă înregistrată la Primăria Buzău, Asociația CHEM-BIO-PHYZ solicita sprijinul municipalității în cadrul unui proiect științific cu impact deosebit pentru comunitatea educațională. Este vorba despre participarea a douăzeci și patru de profesori buzoieni la cursul de formare „Specializare pentru profesori de liceu la CERN”, eveniment ce va avea loc la Geneva, în Elveția.

Ideea cursului a venit odată cu sosirea la Colegiul Hasdeu a doamnei profesor doctor Sorina Popescu, cercetător CMS/CERN, prilej cu care a conferențiat despre CERN-Laborator European.

Large Hadron Collider este un accelerator de particule, construit între Munții Alpi și Munții Jura, lângă Geneva. Construcția a fost finalizată în mai 2008 și a costat peste trei miliarde de lire sterline.

Cunoscută mai ales prin acronimul „CERN”, Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară operează cel mai mare laborator din lume pentru cercetarea particulelor elementare.

Cursul are rolul de a forma și dezvolta competențele personalului didactic din învățământul liceal în vederea îmbunătățirii capacității de acestuia de a utiliza metode interactive în învățare.

În cadrul cursului, carele didactice vor vizita cele mai importante laboratoare din lumea cercetării fundamentale și vor participa, timp de cinci zile, la cursuri de formare în domeniile: matematică, fizică, informatică, chimie și biologie.

Primăria Buzău a introdus pe ordinea de zi a ședinței de joi un proiect de hotărâre ce prevede alocarea sumei de 86.250 de lei pentru transportul și cazarea profesorilor în Elveția.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close