Știrile zilei

Aerul care ne ucide | Statistică alarmantă; anunțul primarului

Pentru ca buzoienii să respire un aer mai curat, Primăria vrea să amenajeze o perdea forestieră

Aproape 5% din populația județului Buzău suferă de cancer, iar ponderea cazurilor pe municipiu este cu adevărat îngrijorătoare. Sunt datele făcute publice în urmă cu doi ani pentru orașul în care, nu de puține ori, sunt depășite toate limitele de poluare.

Despre calitatea aerului din Buzău a vorbit, recent, primarul municipiului, Constantin Toma, care a făcut un prim anunț legat de perdelele forestiere, singurele care ne mai pot salva.

Mai exact, Constantin Toma a anunțat înființarea unei mari perdele forestiere care să acționeze ca o barieră pentru praful ce intră în municipiul Buzău dinspre Vadu Pașii. Edilul ia în calcul ca viitoarea perdea forestieră să fie plantată chiar între podul de la Mărăcineni și cel de la Vadu Pașii, locul pe unde pătrunde cea mai mare cantitate de praf pe care o înghițim zilnic.

Poluarea este cauza principală a bolilor respiratorii și cardiace. Bronşite acute şi cronice, crize de astm, boli cardiovasculare, alergii la polen, cancere pulmonare şi ale căilor respiratorii şi afecţiuni ale aparatului reproducător se numără printre consecinţele concrete pe care poluarea aerului le generează asupra sănătăţii oamenilor.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close