Buzăul Meu

Patronii Jabbar răsuflă ușurați! Nu se mai face

În urmă cu aproape un an, o inițiativă aparținând consilierului municipal Constantin Ionescu le dădea de gândit patronilor și clienților cunoscutului fast-food Jabbar. Mai exact, Ionescu obținuse acordul de principiu al Consiliului Local ca, pe Spiru Haret – bucata delimitată de Patriei și Bălcescu – să se amenajeze o parcare cu plată.

Din motive necunoscute, proiectul propus în martie 2019 nu s-a mai realizat. Semnale că parcarea folosită astăzi strict de Jabbar și Alladin va deveni cu plată au mai existat în luna iulie. Proiectul a rămas însă uitat în sertarele Consiliului Local, iar transformarea nu s-a mai realizat.

Inițiativa lui Ionescu nu era îndreptată împotriva agenților economici din zonă, însă își propunea să elimine blocajele rutiere produse, de multe ori, din cauza șoferilor indisciplinați care își lăsau mașina parcată la întâmplare. Nici astăzi autobuzele nu au loc să treacă, iar strada se blochează des.

Acum un an, ideea a produs bucurie multora dintre șoferii buzoieni, dar i-a intrigat pe proprietarii celor două fast-food-uri din zona Spiru Haret. Motivul, șoferii care veneau să își cumpere mâncare urmau să mai adauge 2 lei la prețul produsului, taxa de parcare pentru staționarea – fie și pentru câteva minute – în zona restaurantelor.

Potrivit proiectului de hotărâre, parcarea cu plată avea să fie amenajată de o parte și de alta a străzii. De taxarea locurilor urma să se ocupe un angajat Urbis, firmă care trebuia să și amenajeze parcarea.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close