Educație

Palatul Copiilor Buzău – Un rol cheie în educația buzoiană

Este binecunoscut faptul că Palatul Copiilor Buzău, instituţie de învăţământ cu specific nonformal, joacă un rol important la nivelul comunităţii buzoiene. Mărturie stau trecutul bogat, dar, mai ales, prezentul ce relevă cât de importantă este educaţia nonformală în viaţa elevilor.

Totdeauna Palatul Copiilor Buzău a înregistrat rezultate spectaculoase, chiar dacă elevii şi cadrele didactice nu fac din acest lucru un ţel. Probabil că aceasta este şi cheia succesului. Activităţile desfăşurate la Palat înseamnă o educaţie realizată abordând cele mai potrivite metode de lucru. Copiii descoperă aici lucruri ce îi ajută să se formeze, dar se şi descoperă.

A vorbi despre rezultatele Palatului Copiilor şi despre realizările din ultimii ani este ca o picătură de apă într-un ocean. Niciodată nu este suficient şi aproape imposibil să le cuprinzi pe toate. Toate cercurile oferă copiilor activităţi atractive, iar ceea ce face fiecare dintre ei se concretizează. Dacă un trecător oarecare ar păşi pe porţile oricărei filiale ale Palatului Copiilor Buzău, ar fi de ajuns câteva zeci de minute pentru a realiza că tot ce se întâmplă aici reprezintă un aport semnificativ pentru educaţia buzoiană, iar în acest domeniu – al educaţiei nonformale – nu are niciun concurent, indiferent câte organizaţii private de acest tip ar apărea. E simplu de explicat de ce. Cadrele didactice coordonatoare de cerc împreună cu elevii, prin colaborare, au deja un palmares greu de egalat.

Fără a face o listă completă a rezultatelor ultimilor ani, Palatul Copiilor are numeroase premii internaţionale, peste 500 ca număr, grupul vocal Happy kids a reprezentat România la festivaluri internaţionale ce au avut loc la Rimini, Cairo sau Paris. De asemenea, ansamblul Drăgăicuţele – brand naţional –  de la Clubul Copiilor Berca a dus crâmpeie de tradiţie şi simţire românească în nenumărate rânduri peste hotare. Elevii Palatului fac parte din loturi naţionale de şah şi rachetomodele, participând chiar la concursuri importante cum a fost, de exemplu, Concursul European de Aeromodele.

Fiecare eveniment/expoziție/spectacol al Palatului Copiilor Buzău se bucură de peste 500 de elevi participanți: Concursul Național de Artă Textilă și Etnografie Tradiție și modernitate, spectacole dedicate Zilei Internaționale a Copilului, concursuri importante de șah, electrotehnică, karting sau informatică. Exemplele sunt aleatorii, toate cercurile deţin rezultate de importanţă asemănătoare. Festivalul Artistic al Elevilor Buzoieni, festival cu o deosebită istorie şi ajuns la a XX-a ediţie, reuneşte elevi din tot judeţul, având numeroase secţiuni şi oferind ocazia multor elevi (peste 3500) să participe la acest eveniment minuţios gândit. De asemenea, la toate evenimentele importante din judeţul Buzău, Palatul Copiilor Buzău este invitat, semn că activitatea este apreciată.

Care este secretul? Simplu: dăruirea, vocaţia cadrelor didactice, echipa, familia. Elevii sunt în centrul actului de învăţământ, fiind principalii beneficiari ai educaţiei nonformale pe care Palatul Copiilor Buzău o oferă necondiţionat. Sub deviza #educaţie cu dragoste, Palatul Copiilor Buzău oferă posibilitatea copiilor de a se înscrie la cercurile sale tot anul şcolar, timpul petrecut aici însemnând relaxare, recreere, valorificare a talentelor, pasiune, socializare, comunicare, prietenie şi, mai presus de toate, creativitate.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close