Știrile zilei

O femeie și-a bătut concubinul până când polițiștii au emis ordin de protecție

Situație rară, la Buzău. Peste 50 de ordine de protecţie provizorii au fost întocmite de oamenii legii de la începutul anului, pentru a ţine la distanţă agresorii de victimele lor. 12 agresori s-au ales cu dosar penal pentru încălcarea prevederilor actului de protecţie emis pentru a fi ţinuţi la distanţă de victimele lor.

Cele mai multe ordine de protecție provizorie, 31, vizează persoane din mediul rural. Unul dintre agresori este o femeie de 35 de ani, care și-ar fi lovit concubinul cu peste 10 ani mai în vârstă.

Cei doi sunt din Amaru, iar bărbatul de 45 de ani a sunat la 112 pe data de 29 ianuarie pentru a sesiza că a fost agresat de concubină şi a cerut ajutor oamenilor legii. Concubinii s-au împăcat însă şi nu a mai fost necesară prelungirea în instanţă a măsurii.

Ceilalţi agresori sunt soţi, concubini, părinţi sau chiar vecini consideraţi un „pericol”.

Cei mai mulţi agresori nu au înţeles însă rigorile legii şi au încălcat dispoziţiile ordinelor de protecţie, motiv pentru care 12 persoane s-au ales cu dosar penal pentru încălcarea legii privind violenţa domestică, cele mai multe cazuri, 11, pentru nerespectarea hotărârilor instanţei.

Dintre cele 55 de ordine de protecţie provizorii, 11 au fost prelungite de instanţe la solicitarea Parchetului sau a victimelor.

La Judecătoria Buzău, spre exemplu, primul ordin de protecţie din acest an a fost emis în data de 6 ianuarie. De atunci şi până ieri, alte 49 de dosare au ajuns în atenţia judecătorilor.

Multe dintre ordinele de protecţie emise de instanţă au fost contestate, iar în unele cazuri, măsurile au fost modificate de instanţa de apel, respectiv Tribunalul Buzău sau victimele au renunţat la solicitări.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close