Știrile zilei

Noapte de coșmar! Vântul a smuls poarta Fabricii de Bere

A fost o noapte cumplită pentru locuitorii municipiului și cei ai județului Buzău. Vântul a suflat cu putere, iar lumina zilei a scos la iveală pagubele produse de viscolul venit pe neașteptate.

În cursul nopții, poarta de acces în Fabrica de Bere situată la ieșirea din Buzău au fost smulsă pur și simplu de vânt și aruncată în stradă. Dimineață, locuitorii de pe Înfrățirii și Haiducului nu au putut ieși cu mașinile din cauza tablelor care blocau strada.

Și la Spitalul Județean de Urgență a fost o noapte grea. Preventiv, aici au fost aduși 34 de pacienți cu risc, dintre care două gravide la Maternitate, 21 de pacienți care necesitau dializa și 11 pacienți dependenți de oxigen. Pacienții care necesita dializa și pacienții dependenți de oxigen au fost internați pe secțiile Chirurgie, Ortopedie și ORL.

Tot azi-noapte s-a încheiat misiunea de salvare a animalelor surprinse sub tavanul prăbușit al fermei de lângă Râmnicu Sărat. Au fost salvate 159 oi, dar 29 au murit.

Tablă smulsă de vânt de pe acoperișul spitalului

Între timp, meteorologii au actualizat avertizările și au emis un cod portocaliu de vreme rea pentru 18 județe din Muntenia, Moldova și Dobrogea:

  • Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

Avertizările au intrat în vigoare la ora 08:00 și expiră la ora 12.00.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close