Economie & Business

Municipiul Buzău a atras aproape 20 de milioane de euro din fonduri europene

Municipalitatea buzoiană se apropie de pragul de 20 de milioane de euro, bani atrași din fonduri europene pentru dezvoltare. Ultimul mare proiect al Buzăului a fost semnat ieri și va fi derula prin Agenția de Dezvoltare Regională „Sud-Est”.

4.5 milioane de euro. Aceasta este suma pe care Buzăul a atras-o din bani europeni în cadrul ultimului proiect cu fonduri de la Bruxelles. Proiectul, primul de acest gen în județul Buzău, vizează managementul inteligent al traficului rutier, prin fluidizarea circulației, prioritizarea transportului public în comun și reducerea poluării.

Joi, la Primăria Buzău a fost semnat un proiect care va schimba radical traficul rutier în municipiul Buzău. În 24 de intersecții din oraș se vor instala camere video performante. Totodată, se va realiza un control riguros asupra tuturor autoturismelor care vor intra în municipiul Buzău. Un centru de monitorizare a traficului va fi amenajat în actualul sediu al Stării Civile, de pe B-dul Nicolae Bălcescu.

Realizatorii proiectului dau asigurări că și transportul de călători din municipiul Buzău va devein mult mai eficient.

Proiectul de management al traficului rutier din orașul Buzău va beneficia de o finanțare europeană în valoare de 23,6 milioane de lei și va deveni funcțional din primăvara anului viitor. Primăria Buzău va asigura o cotă de 2 la sută din valoarea totală a investiției.

„Sunt fericit să vă anunț că am semnat astăzi un contract de peste 4,5 milioane de euro din fonduri europene, ceea ce înseamnă că am ajuns la aproape 20 de milioane de euro semnate pe diferite axe de finanțare de la Uniunea Europeană””,a declarat Constantin Toma.

În timpul conferinței de presă, Constantin Toma a fost sunat de primarul Oradei, Ilie Bolojan, un prieten apropiat al edilului Buzăului. Ocazia a fost folosită cu succes pentru a explica de ce Oradea este atât de dezvoltată, în timp ce alte orașe au pierdut gustul fondurilor europene.

Explicația primarului Bolojan a fost aceea că proiectele implementate începând cu 2016 la Oradea au fost pregătite cu cel puțin doi ani înainte.

Primarul Buzăului a mai arătat că urmează semnarea contractelor de 40 de milioane de euro, astfel încât municipalitatea să acceseze cât mai mulți bani necesari unui oraș mare.

Constantin Toma afirmă că Buzăul are numeroase proiecte frumoase și speră ca, printr-o bună colaborare cu membrii Consiliului Local, să poată duce la bun sfârșit.

Poriect de hotărâre prin care s-a 17 milioane de euro prin care să fie finanțate alte proiecte neeligibile prin fonduri europene. Edilul a mai susținut că gradul de îndatorare al Buzăului este foarte mic, de numai 1.5%.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close