EducațieȘtirile zilei

La Buzău, de mâine începe școala! ONLINE!

FOTO|VIDEO: Buzăul, singurul municipiu din România în care școala continuă

Sistemul Adservio, care a costat municipalitatea aproximativ un milion de euro, este cel care face din Buzău primul oraș din țară în care toți elevii vor participa la cursuri online și vor fi evaluați prin intermediul tehnologiei. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei ședințe la care au participat reprezentanții IȘJ, ai Primăriei, directorii de școli și managerii Adservio.

Orele la la distanţă pentru elevii tuturor şcolilor din municipiul Buzău vor începe chiar mâine, 12 martie 2020. Aceasta este soluţia la care autorităţile locale apelează în această perioadă în care toate şcolile din ţară au fost închise din cauza ameninţării coronavirusului.

Buzăul devine astfel singurul oraş din România în care elevii pot învăţa la distanţă, grație unei platforme de învăţământ educaţional implementată în toate cele 27 de şcoli începând cu luna septembrie 2019.

La întâlnirea de astăzi, managerii platformei Adservio le-au prezentat directorilor de școli modul în care cadrele didactice pot desfășura lecții la distanță. Sistemul va permite încărcarea lecțiilor de orice format, inclusiv video, iar elevii pot paticipa activ, prin intervenții directe și întrebări. De asemenea, profesorii vor putea realiza procesul de evaluare prin intermediul testelor sau al proiectelor.

Potrivit primarului Constantin Toma, platforma de management educaţional a fost implementată în urmă cu trei ani în 14 şcoli şi licee din Buzău şi, datorită succesului acesteia, a fost generalizată în septembrie anul trecut în toate cele 27 de şcoli şi licee din municipiu. Cei 27.000 de elevi din municipiul Buzău pot învăţa la distanţă pe baza acestei platforme a mai precizat primarul municipiului Buzău.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close