Știrile zilei

„Hagi” a scăpat de închisoare! Va presta însă muncă în folosul comunității

Turcan Laurențiu Hagi, tânărul de 20 de ani care s-a urcat la volanul unei autoutilitare și, fără să deţină permis de conducere, a lovit un copil de şase ani aflat pe bicicletă, apoi a fugit de la locul accidentului, a scăpat de închisoare. Magistrații l-au condamnat pe recidivist la un an de închisoare cu suspendare, obligându-l însă la prestarea de ore de muncă în folosul comunității.

După boacăna din mai anul trecut, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, după care l-au prezentat procurorului de caz, care a decis că tânărul Hagi Laurenţiu Ţurcan nu este pericol public şi l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

După şase luni a fost tri­mis în judecată pentru conducere fără permis şi nu pentru vătămare corporală din culpă, iar sentinţa a venit luna trecută, instanţa rămânând în pronunţare încă de la primul termen. Deşi este recidivist încă de pe când era minor, Hagi Tanasau aşa cum se recomandă pe pagina de socializare, a fost iertat de judecători.

„Condamnă inculpatul Ţurcan Laurenţiu Hagi la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (faptă din 22.05.2019). În baza art. 72 alin.1 Cod penal, deduce din durata pedepsei aplicate, reţinerea preventivă, din data de 22.05.2019. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal . În baza art. 93 alin. 1 Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Buzău , la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit.b Cod penal obligă inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul S.C Urbis Serv. SRL Buzău sau S.C. RER Ecologic Service SA Buzău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.”, este sentinţa pe scurt de la Judecătoria Buzău.

Tânărul, care provine dintr-o familie înstărită de romi din Simileasca, nu se urcase pentru prima dată la volanul unei maşini fără să deţină carnet de conducere. Acest lucru s-a întâmplat frecvent şi înainte să devină major, chiar de la 15-16 ani. În 2017 a fost depistat de poliţişti la volanul unui autoturism, iar în ianuarie 2018 a fost condamnat, aplicându-i-se o măsură educativă a supravegherii pe o durată de 3 luni.

În luna mai 2019, tânărul în cauză s-a urcat din nou la volanul unei autoutilitare pe care un apropiat i-o lăsase în grijă în vederea vânzării şi a lovit cu maşina un minor în vârstă de şase ani, care circula cu bicicleta pe strada Răchitei. Cunoscându-şi antecedentele, şoferul de ocazie a părăsit locul accidentului, fiind depistat de poliţişti câteva ore mai târziu.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close