Știrile zilei

FOTO: Dezastru, în Buzău / Tarabe făcute praf, garduri dărâmate, indicatoare căzute

Vântul a făcut ravagii în Buzău, în această seară. Autoritățile încearcă din răsputeri să facă față situației, dar pagubele cresc de la o oră la alta.

În urmă cu câteva zeci de minute, rafalele puternice au măturat tarabele cu cărți din Piața Daciei. Zeci de cărți și parfumuri zac împrăștiate pe platou, în timp ce vântul suflă cu putere și spulberă totul în cale.

Un gard din cartierul buzoian Micro XIV s-a dărâmat, în timp ce mai multe bucăți de acoperiș de pe Cuza Vodă au fost desprinse și aruncate în stradă.

Indicatoarele rutiere nu au rămas nici ele la locul lor, după vijelia de mai devreme. Elementele sensului giratoriu de la capătul lui 7 (MCM Petrol) au zburat pe carosabil, îngreunând circulația.

De suferit au avut și panourile publicitare din mai multe zone ale orașului. Un panou s-a făcut țăndări la Kaufland Eroilor, iar un altul a fost smuls pur și simplu de vizavi de Tribunal.

Părculețul de la Hasdeu arată și el ca și cum ar fi fost măturat de uragan. Arcadele din lemn au fost smulse din pământ, în timp ce mai multe placarde s-au desprins de pe stâlpi.

În urmă cu puțin timp, forțe din Detasamentul ISU Rm Sarat s-au deplasat la o fermă de animale de lângă Râmnicu Sarat, unde un plafon s-a prăbușit un plafon peste animale. Se acționează pentru îndepărtarea acoperișului. (Sunt surprinse circa 150 de oi).

Incendiile fac si ele ravagii. La această oră, pompierii luptă pentru stingerea unui incendiu de locuință în comuna Zărnești, iar mai devreme au avut de gestionat situații similare la Oreavu și în municipiul Buzău.

Buzăul se află sub avertizare cod roșu de visco. Avertizarea este valabilă în intervalul 5 februarie, ora 18:00 – 06 februarie, ora 08:00, fenomene vizate fiind viscol puternic, rafale de peste 100…120 km/h, vizibilitate redusă spre zero. În zona de munte a județului vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero.

Rafalele vor depăși 100…120 km/h. Acesta este motivul pentru care, în perioada de cod roşu vor exista tronsoane de drum închise.

eBuzău vă ține la curent cu evoluția vremii!

Localități fără curent electric:

Stâlpu, Brădeanu, Țintești, Vernești, Zărnești, Puiești, Poșta Câlnău, Tisău, Săpoca, Mărăcineni, Chilii, Căneşti, Scorţoasa, Ulmeni, Berca, Padina, Cilibia, Mihăileşti, CA Rosetti, Ruşeţu, Largu, Luciu, Boldu, Vâlcelele, Murgeşti, Costeşti, Cernăteşti, Beceni, Vintilă Vodă.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close