Știrile zilei

Forțele MAI au păzit toată noaptea o locuință din Buzău

Noaptea trecută, forțe ale MAI au păzit locuința din Buzău a fiului pacientei în vârstă de 73 de ani, care, revenită recent din Italia, a fost depistată cu noul tip de virus.

Ieri, după sosirea rezultatelor de la „Matei Balș”, fiul pacientei, concubina acestuia și un adolescent de 16 ani au intrat în atenția autorităților, ca primi „contacți” ai femeii. Ei au fost plasați în izolați la locuința din zona bulevardului Nicolae Bălcescu, unde au rămas, întreaga noapte, și forțele MAI.

Vestea infectării cu noul coronavirus a pacientei de 73 de ani a închis și Colegiul Național „B.P.Hasdeu”, unde un adolescent care intrase în contact cu femeia era elev. Cel din urmă a dat dovadă de responsabilitate și a anunțat școala că se va izola la domiciliu.

Iată comunicatul de presă remis, azi-noapte, de Instituția Prefectului?

În cadrul unei ședințe restrânse a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, convocate pe data de 09.03.2020, pentru gestionarea situației generate de confirmarea primului caz de infecție cu noul Coronavirus în județul Buzău, au fost luate următoarele măsuri:

– Având în vedere concluziile anchetei epidemiologice demarate în urma confirmării infectării cu Coronavirus a unei femei în vârstă de 73 de ani din județul Buzău, care au indicat 3 contacți direcți (fiul femeii, prietena acestuia și fiul celei din urmă) în cazul cărora au fost prelevate probe în seara zilei de 9 martie 2020 și trimise către Institutul ”Matei Balș” din București, s-a decis izolarea acestora la domiciliu, sub supraveghere MAI, până la sosirea rezultatelor.
– La propunerea Direcției de Sănătate Publică Buzău, s-a decis suspendarea cursurilor la Colegiul Național B.P. Hasdeu din municipiul Buzău începând cu data de 10 martie 2020, cu o zi mai devreme față de perioada 11- 22.03.2020, stabilită prin Hotărârea nr. 6/ 9.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.
– Sub coordonarea DSP, Inspectoratul Școlar Județean va dispune măsuri de dezinfectare la nivelul unității de învățământ amintite.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close