CORONAVIRUS

Femeia suspectă de coronavirus a ajuns la spital | Ședință de urgență la Prefectură

Sunt ore critice la Buzău, după ce o femeie care s-a întors din Italia a sunat la 112 și a spus că prezintă simptome ale infectării cu temutul virus COVID-19. Buzoianca a fost dusă la Spitalul Gârlași și urmează să fie supusă unor teste medicale.

Buzoianca lucra în Italia, unde avea grijă de un bătrân. Se pare că locul ei de muncă era chiar în Lombardia, zonă puternic afectată de virusul CODIV, care a produs aproape 200 de îmbolnăviri și trei decese.

Astăzi, femeia se afla în autocarul spre România în momentul în care a primit de la angajator un telefon alarmant: colega sa, alături de care lucra în casa bătrânului, fusese declarată suspectă de coronavirus.

Brusc, buzoiencei i s-a făcut rău, iar la coborârea din autocar, în zona Kaufland Eroilor, a sunat la 112.

Reporterul eBuzău.ro s-a aflat la fața locului chiar dinainte ca salvatorii să își facă apariția. Polițiștii care delimitau zona purtatu măști de protecție și se poziționaseră la distanță față de femeia despre care se crede că este purtătoarea temutului virus.

Chiar la această oră, la Prefectură are loc o ședință de urgență, la care participă toți șefii de instituții cu atribuții în domeniul sănătății și apărării vieții.

Pacienta a fost dusă la Spitalul Gârlași, iar medicii vor să afle dacă ea este într-adevăr infectată cu virusul COVID-19. Este este posibil ca femeia să fie plasată în carantină pentru următoarele 14 zile.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close