Știrile zilei

Felicitări! Ei sunt Pompierii Anului 2019 la Buzău!

Seriozitate, profesionalism și curaj. Sunt cuvintele care descriu cel mai bine activitatea plutonierilor-majori Marian Cătălin Soare și Ionuț Valentin Udatu de la ISU Buzău, care au primit cele mai înalte distincții oferite anual de Inspectorat pentru rezultatele deosebite.

Astăzi, 29.01.2020, în sala „Gheorghe Filipescu” a Consiliului Judeţean Buzău,  s-a desfăşurat evaluarea activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău pentru anul 2019.

În cursul evenimentului, pe lângă bilanțul propriu-zis, a fost înmânată diploma de „Pompier de Onoare” al județului Buzău plutonierul-major Soare Marian Cătălin. În cursul anului 2019, plutonierul-major Soare s-a remarcat prin participarea la cele mai grele misiuni. În aprilie anul trecut, pompierul a coordonat intervenția de la accidentul feroviar de la Bâlhacu, iar pe 13 și 14 august s-a luptat cu flăcările izbucnite la depozitul de fier vechi situat la ieșirea din Buzău.

În cadrul aceleiași ceremonii a fost declarat „Salvator de Onoare al județului Buzău” – plutonierul-major Udatu Ionuț Valentin. Pe lângă misiunile contracronometru cărora le-a făcut față cu profesionalism și determinare, plutonierul-major Udatu a avut un rol esențial în cadrul unei misiuni de salvare extrem de dificile.

Pe 14 iunie 2019, o fetiță de 10 ani, din Beceni, a fost la un pas să piară în apele Slănicului după ce a rămas blocată pe o fâșie de pământ, în mijlocul râului. Dând dovadă de pricepere și curaj, plutonierul-major Ionuț Udatu nu a stat pe gânduri și și-a riscat viața pentru a o salva pe cea a fetiței. În cele din urmă, micuța a primit o nouă șansă chiar de ziua ei, cu ajutorul pompierului ISU.

Faptul că ești aici înseamnă mult pentru noi. Ajută-ne cu un SHARE, apăsând butonul Facebook de mai jos. Îți mulțumim!

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close