Politic

Exod din Pro România | Șeful de la Municipiu și alți șapte vicepreședinți au demisionat

Fostul comandant al IPJ Buzău, Viorel Ștefu, a demisionat din funcția de președinte al Organizației Municipale a Pro România, renunțând totodată și la calitatea de membru.

Alături de Ștefu au mai părăsit formațiunea politică alți șapte vicepreședinți, fără a se preciza motivele care au condus la această decizie.

Neoficial, plecarea fostului șef al Poliției ar avea legătură cu înregimentarea politică a lui Constantin Ionescu. Cel din urmă ar fi primit garanții că va fi candidatul Pro România pentru Primăria Buzău, iar acest lucru i-ar fi deranjat pe mulți dintre membrii cu state vechi în partid.

Stimați buzoieni,

Vreau să vă informez că astăzi am demisionat din calitatea de membru al partidului politic PRO România și președinte al organizației municipale, alături de alți 7 vicepreședinți.

În ultimul an și 3 luni, am trecut prin 2 bătălii electorale, am coordonat activitatea și campania organizației municipale, obținând un procent de 12% la europarlamentare, probabil cel mai bun rezultat obținut vreodată la Buzău de un partid format de numai 6 luni.

Doresc să vă mulțumesc pentru încrederea acordată și mulțumesc și foștilor colegi din organizația municipală alături de care am muncit și obținut aceste rezultate frumoase.

Așa cum am spus mereu, nu am intrat în politică pentru funcții sau salarii, ci pentru a putea face o schimbare reală a modului în care se face politică, a modului în care se administrează instituțiile publice și a modului în care sunt reprezentate interesele cetățenilor.

În continuare consider că Buzăul merită și trebuie să se dezvolte mult mai rapid, să țină pasul cu evoluțiile din societățile occidentale, iar nevoile reale ale buzoienilor să constituie prioritatea oricărei conduceri politice.

Proiecte precum:
► creșterea siguranței și ordinii publice prin profesionalizarea și dotarea Poliției Locale
► revitalizarea cartierelor buzoiene (unde trăiesc aproximativ 75% dintre cetățeni) prin cea mai mare reabilitare de după 1989, de la spații verzi și trotuare, la îmbunătățirea eficienței termice a clădirilor și la descentralizarea oportunităților culturale, astfel încât fiecare locuitor al acestor zone să poată avea o viață mai bună
► eliminarea piedicilor puse cetățenilor și comercianților de o administrație greoaie prin digitalizarea totală a serviciilor sale
► reducerea poluării prin tranziționarea întregii administrații pe energie regenerabilă și implementarea unui „Masterplan verde” la scară largă pentru Buzău
sunt doar câteva direcții din viziunea pe care o am pentru municipiu, iar având în vedere contextul politic actual din cadrul partidului, mă văd pus în imposibilitatea de a le putea promova și implementa în modul și ritmul de care cred că Buzăul are nevoie.

Pentru că încrederea dumneavoastră mă responsabilizează, îmi doresc să rămân în continuare implicat și preocupat de problemele cu care ne confruntăm cu toții în Buzău, și voi analiza în perioada următoare care este modul cel mai potrivit de a îmi continua această activitate.”, a transmis fostul lider Pro România.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close