Educație

Elev din Hasdeu, suspect de coronavirus. Colegiul se va închide

UPDATE: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat deja decizia închiderii colegiului. Mâine, cei peste 1000 de elevi ai colegiului Hasdeu vor rămâne acasă.


Astăzi, la ora 23:00, la Prefectură va avea loc o ședință de urgență ce are drept temă măsurile privind protejarea de infectarea cu noul virus COVID -19. Totul are loc în contextul confirmării primului caz de infectare cu noul virus, dar și de informațiile potrivit cărora un elev de clasa a X-a de la prestigiosul colegiu buzoian ar fi intrat în contact cu pacienta din Pârscov.

Potrivit site-ului Agora Buzău, un elev al Colegiului Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” locuia în gazdă la femeia de 73 de ani, diagnosticată cu COVID-19. Tânărul din Pârscov provenea dintr-o familie cu posibilități financiare reduse, iar mama sa îi asigura plata chiriei pentru a locui în casa femeii întoarse din Italia în urmă cu şapte zile.

După sosirea rezultatelor de la București, autoritățile sanitare buzoiene au demarat o anchetă epidemiologică ce îi vizează pe toți cei care au intrat în contact cu pacienta. Deși DSP a refuzat să facă vreo declarație pe acest subiect, se pare că fiul pacientei, partenera acestuia și un adolescent vor testaţi biologic pentru a se stabili dacă sunt purtători ai celui mai temut virus al momentului.

Împreună cu autoritățile județene, reprezentanții educației buzoiene vor decide dacă se impune închiderea Colegiului Hasdeu încă de mâine, pentru a elimina orice risc de infectare.

De asemenea, în discuție este și cazul școlii din Pârscov, acolo unde un copil de 11 ani a rămas astăzi izolat la domiciliu după ce s-a simțit rău.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close