Știrile zilei

Doisprezece chinezi s-au întors la Buzău. Trei stau în Orizont, iar nouă, la Pârscov

Doisprezece cetățeni chinezi, angajați ai fabricii de țigări de la Pârscov, s-au întors în weekend din China și au fost puși imediat sub izolare. Ei nu vor ieși din casă 14 zile și vor fi monitorizați atent de medici.

În weekendul care s-a încheiat, douăsprezece persoane de naționalitate chineză s-au întors la Buzău pentru a-și relua activitatea la fabrica de țigarete de la Pârscov. Țara lor se confruntă cu o gravă epidemie de coronavirus, iar autoritățile sanitare din toată lumea sunt în permanentă alertă.

Deși au trecut prin filtrul medical din aeroport, cei doisprezece chinezi vor fi supuși unui proces de monitorizare atentă în următoarele două săptămâni. Trei dintre ei locuiesc în cartierul buzoian Orizont, iar alți nouă, într-un imobil din Pârscov aparținând firmei.

Cei doisprezece nu au voie să iasă din casă timp de paisprezece zile. Ei sunt sunați în fiecare zi de medici și întrebați dacă au simptome specifice infectării cu temutul virus.

„Deocamdată nu au probleme de sănătate, sunt bine şi sunt receptivi la recomandările medicale. Aceştia nu au fost în provinciile care se confruntă cu circulaţia intensă a coronavirusului, însă pentru a exclude orice risc ei se vor afla în monitorizare 14 zile, cât e perioada de incubaţie a virusului”, a precizat medicul Carmen Scîntei de la DSP.

Între timp, alte cinci persoane sunt așteptate să revină în țară din China și urmează să fie supuse aceluiași proces de monitorizare.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close