Știrile zilei

Descoperire …explozivă, la Mărăcineni și Stâlpu!

Săptămâna trecută, două proiectile rămase neexplodate cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite de doi localnici din comunele Mărăcineni și Stâlpu.

Prima descoperire de natură să producă emoții a fost făcută pe un câmp din Mărăcineni de un localnic care se afla acolo cu treabă. Realizând pericolul, bărbatul a sunat la 112 și a a anunțat că a găsit un obiect care seamănă bine cu un proiectil. Echipa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a deplasat la fața locului, unde a găsit obuzul neexplodat.

O zi mai târziu, o femeie din Stâlpu a trăit o experiență și mai înfricoșătoare. Bătrâna strânsese într-un loc resturile vegetale din grădină și se pregătea să le dea foc, în momentul în care a zărit un obiect metalic ieșind de sub frunze.

Norocul său a fost că și-a anunțat imediat ginerele, care a înțeles despre ce este vorba și a sunat la 112. De asemenea, echipajul pirotehnic al ISU Buzău s-a deplasat la fața locului și a ridicat proiectilul neexplodat.

Ambele proiectile au fost transportate la depozitul de armament de la Râmnicu Sărat, acolo unde vor fi distruse.

Periodic, în diferite zone din județul Buzău sunt scoase la suprafaţă diferite proiectile şi alte obiecte de muniţie. Cel mai probabil, bombele rămase neexplodate datează din Al Doilea Război Mondial.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close