Știrile zilei
Ultima oră:

De astăzi, îl veți găsi în taxiurile din Buzău

Reguli stricte, privind igiena în taximetrele din Buzău, precum și în alte mijloace de transport. Astăzi, reprezentanții firmelor de taximetrie au fost notificați de Primăria Buzău privind normele pe care trebuie să le respecte în contextul amenințării coronavirusului.

Astfel, taximetriștii au obligația de a dezinfecta taximetrele de două ori pe zi, la începutul și sfârșitul programului, precum și la plecarea și la sosirea din cursă.

Cei mai mulți dintre taximetriști au deja la bordul mașinii flacoane întregi pentru dezinfectare. Adrian Dîrnea, taximetrist cu state vechi din Buzău, s-a pregătit ca la carte pentru această perioadă:

„De când fac acestă meserie, am încercat ca mașina să arate mereu impecabil. Dar aici, din păcate, nu mai e vorba doar de curățenie, ci de un virus care poate rezista pe suprafețe ore întregi. De aceea e nevoie să dezinfectăm interiorul mașinii cât mai des cu putință și să ne dezinfectăm și mâinile. Eu am un flacon pe care îl pot folosi și clienții, așa mi se pare normal.”, a transmis taximetristul Adi Dîrnea.

Astăzi, în Buzău au avut loc ample acțiuni de dezinfecție în vederea prevenirii răspândirii virusului:

„În calitate de președinte al Comisiei de Monitorizare a măsurilor privind prevenirea infecțiilor cu coronavirus COVID -19 am verificat personal astăzi situația din oraș și vă prezint raportul săptămânal privind implementarea măsurilor dispuse de Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Comisia va continua monitorizarea zilnică a situației din municipiu iar la finalul fiecărei săptămâni vă voi prezenta un raport similar însoțit de fotografii și alte dovezi obiective privind îndeplinirea măsurilor de dezinfecție!
Numai împreună putem depăși acestă situație de criză cu calm și implicare, fără panică și cu responsabilitate!


Prioritatea noastră absolută va fi sănătatea buzoienilor!
INFORMARE:
– 296 Asociații de Proprietari notificate ( afișe la fiecare scară de bloc,dezinfectate zonele publice din fiecare bloc)
– Mall-ul și-a redus programul la 8h/zi ( 12,00-20,00) și a amplasat dispensere și afișe informative
– Au fost distribuite 5000 de afișe cu Hotărârea Comitetului Local
– Gara Buzău și Autogările private respectă prevederile privind afișajul
– Taximetriștii au fost notificați
– Astazi au fost dezinfectate toate birourile din Primăria Muncipiului Buzău și instituțiile din subordine
– Luni , 16.03.2020 -dezinfecție la toate Creșele
– Au fost dezinfectate toate cele 50 locuri de joacă și a fost amplasat autocolant care certifică acest aspect( pentru siguranța copiilor)
– Luni vor fi dezinfectate toate platformele de gunoi
– Transbus are program zilnic de dezinfecție în toate autobuzele ( atât la capăt de linie cât și încheierea programului zilnic)
– Toate piețele de pe raza municipiului au fost dotate cu dispensere pentru dezinfectant.
– S-a luat măsura închiderii târgului săptămânal din Drăgaică- Talcioc
– Toate competițiile sportive s-au desfășurat fără spectatori sau au fost anulate!”, a scris viceprimarul Ionuț Apostu pe Facebook.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close