Știrile zilei

Cum și-a făcut rost de transport gratuit până acasă un basarabean poposit la Buzău

Un basarabean de 37 de ani a reușit să ajungă la granița României cu Republica Moldova apelând la un tertip salvator, dar care o să-l coste. La scurt timp după ce a coborât în Buzău dintr-un microbuz sosit din Germania, bărbatul a sunat la 112 pentru a anunța că este infectat cu noul coronavirus. Potrivit presei de peste Prut, moldoveanul a recurs la acest gest după ce a fost forțat de șofer să coboare.

Conform site-ului deschide.md, bărbatul are 37 de ani și este originar din localitatea Pănășești, Strășeni. Acesta este tată a patru copii minori, care au rămas în grija mamei cât timp acesta se afla la muncă în Germania.

În dimineața zilei de marți, 17 martie, în timp ce se afla în municipiul Buzău, bărbatul a sunat la serviciul 112 și a anunțat că este infectat cu noul tip de coronavirus, motiv pentru care el ar vrea să ajungă în Republica Moldova, unde își are domiciliul.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că bărbatul a recurs la acest gest după ce s-a certat cu șoferul microbuzului pe teritoriul României și a fost rugat să coboare din mijlocul de transport.

„Autoritățile din Buzău au luat decizia de a-l transporta imediat cu un echipaj SMURD până la vamă, cu respectarea normelor de transportare a persoanelor infectate, izolându-l, în acest mod, de alți călători”, scrie deschide.md.

Basarabeanul a ajuns cu mașina pompierilor din România până pe podul dintre punctele de trecere a frontierei moldo-române, Galați – Giurgiulești, în jurul orei 10:25, iar peste 20 de minute, a fost preluat de o ambulanță de la Cahul și adus la spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău. Aici, specialiștii au depistat că moldoveanul nu are simptome specifice infecției Covid-19. Luat la întrebări, acesta a recunoscut că a mințit pentru a ajunge acasă.

Conform legislației din Republica Moldova, bărbatul va fi sancționat pentru chemarea intenționat falsă a serviciilor specializate.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close