UTILE

Cum să-ți plătești impozitul la Primărie fără să mai stai la cozi

Fiecare început de an aduce cu sine cozi la ghișeele Direcției de Impozite și Taxe a Primăriei Buzău. Cei mai consecvenți dintre buzoieni merg să-și achite taxele pentru ca noul an să înceapă fără datorii, dar și pentru a beneficia de bonificația de 10% pentru plata integrală a impozitului până la data de 31 martie 2022.

Dar cum timpul a devenit cea mai prețioasă resursă și cum nimănui nu-i place să stea la cozi, Primăria Buzău a implementat un sistem de plată on-line, care te scutește de corvoada așteptării pe holurile Palatului Comunal.

Contribuabilii buzoieni au mai multe posibilități de a-și plăti taxele:

  1. La sediul Primăriei, cu numerar sau card bancar, personal sau prin delegat care îndeplinește condițiile privind restricțiile (pașaport sanitar)
  2. Cu card bancar și cartea de identitate, la ATM-ul (roboțelul) din holul primăriei, intrarea din Piața Daciei (aici pot achita doar persoanele la care rolul corespunde cărții de identitate)
  3. ON-LINE, prin ghișeul.ro sau dirtect pe site-ul www.primariabuzau.ro, pagina Plată taxe și impozite.

De fapt, cea de-a treia variantă este cea mai rapidă și te scutește de timpul pierdut.

Da, veți spune, dar eu nu știu cât am de plată, așa că trebuie să merg la ghișeu și să întreb.

Nu e cazul, deoarece, după ce vă veți crea cont pe site-ul Primăriei, veți avea aces la propria Situație fiscală. Aici veți vedea cât aveți de plată și de unde provin sumele.

Pentru a vă plăti impozitul direct pe site-ul Primăriei trebuie să parcurgeți următorii pași:

  • PASUL 1: CREARE CONT: accesați, în site-ul primăriei, Portal Servicii electronice–VREAU CONT și completați ecranele care se deschid, apoi verificați e-mail-ul ( veți primi un e-mail pentru confirmarea contului și pentru setarea parolei).
  • PASUL 2 ÎNROLAREA CONTULUI ( necesar pentru confirmarea identității solicitantului) -accesați iar Portal servicii electronice din site-ul www.primariabuzau.ro  (https://portal.primariabuzau.ro/infopage/);

Autentificați-vă cu e-mail şi parola, bifați opțiunile și completați informații solicitate: sistemul generează cererea cu datele completate de către solicitant. Descărcați cererea, o semnați si o atașați la pasul următor împreună cu celelalte acte necesare.

Atentie! Pentru a trimite către primărie solicitarea, trebuie să accesați butonul „Finalizează”, dacă nu accesați „Finalizează” solicitarea rămâne în lucru la cetățean.

După înrolare se pot efectua plăți-online accesând în Portalul de servicii electronice: Plata taxe si impozite online – PLATEȘTE AICI.

Iată un tabel care v-ar putea fi de folos pe viitor, atunci câdn vreți să efectuați plăți la Taxe și Impozite:

 

Cu NUMERAR sau CARD bancar, personal sau prin delegat care îndeplinește condițiile privind restricțiile

 

Atentie!!

La OFICIILE POȘTALE au acces și persoanele NEVACCINATE !!

– la PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU, sediul din Piata Daciei nr.1, camera 35, și

– la DIRECŢIA DE EVIDENŢA A PERSOANELOR (clădirea Galleria Mall Buzău) din  str. Unirii nr. 301A, după următorul program:       Luni, Marţi, Joi                8.00-16.00

Miercuri                          8.00-18.00

Vineri                    8.00-13.30

– la OFICIILE POŞTALE din Municipiul Buzău după următorul program:
L

M

M

J

V

800-1900   Oficiul Poştal din Micro 5 și

Oficiul Poştal din Centru

900-1700 Oficiul Poştal din Micro 3
900-1500 Oficiul Poştal din Micro 14
800-2000 Oficiul Poştal nr.7 din Unirii Sud
S 900-1300 Oficiul Poştal nr.7 din Unirii Sud
CARD bancar și Cartea de identitate (Ci) la ATM – robotul-ul din holul primăriei, intrarea din Piața Daciei

– se poate achita DOAR pentru persoanele la care rolul corespunde cărții de identitate

 

 

 

Online

prin site-ul www.primariabuzau.ro, pagina

Plată taxe și impozite

 

 

 

GHISEUL.RO  (Sistemul National Electronic de Plată- SNEP)
– Datele de acces pot fi solicitate online, folosind CARD-ul bancar.

ATENTIE! La crearea contului trebuie ca CNP-ul posesorului de  CARD să fie identic cu CNP-ul de la rolul fiscal, apoi se pot face plăți cu orice CARD.

PLATĂ TAXE ȘI IMPOZITE ONLINE

 

Pentru a avea acces la serviciile online către cetățeni, trebuie să vă logați cu e-mail și parola.

 

Daca nu sunteți înregistrat în sistem, pentru a efectua plăți online prin Portalul de servicii electronice din site-ul www.primariabuzau.ro se parcurg următorii pași:

    ETAPA 1: CREARE CONT: accesați, în site-ul primăriei, Portal Servicii electronice–VREAU CONT și completați ecranele care se deschid, apoi verificați e-mail-ul ( veți primi un e-mail pentru confirmarea contului și pentru setarea parolei).

ETAPA 2: ÎNROLAREA CONTULUI ( necesar pentru confirmarea identității solicitantului)

-accesați iar Portal servicii electronice din site-ul www.primariabuzau.ro  (https://portal.primariabuzau.ro/infopage/);

-autentificați-vă cu e-mail şi parola, bifați opțiunile și completați informații solicitate: sistemul generează cererea cu datele completate de către solicitant. Descărcați cererea, o semnați si o atașați la pasul următor împreună cu celelalte acte necesare.

Atentie! Pentru a trimite către primărie solicitarea, trebuie să accesați butonul „Finalizează”, dacă nu accesați „Finalizează” solicitarea rămâne în lucru la cetățean.

După înrolare se pot efectua plăți-online accesând în Portalul de servicii electronice: Plata taxe si impozite online – PLATEȘTE AICI.

 

Virament  bancar

 

-din orice BANCĂ/CEC sau Internet Banking/ Mobile Banking (de ex: BT Pay/BT24 Banking/ George etc) prin transfer în conturile primăriei Municipiului Buzău deschise la Trezorerie;

-conturile sunt afişate pe site-ul  https://primariabuzau.ro/plata-taxe-si-impozite, Lista conturilor IBAN

 

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close