CORONAVIRUS

„Coronavirus la Buzău”: Pentru unii, circ; pentru alții, motive serioase de îngrijorare

Femeia de 52 de ani, care a venit aseară din Italia, dintr-o zonă contaminată, a fost transferată la Tabăra Arbănași, locul ales de Prefectură pentru carantinarea persoanelor suspecte de infectare cu coronavirus.

Femeii i s-au asigurat cele necesare și își va petrece următoarele 14 zile în izolare, departe de familie.

Gestul său de a suna la 112 imediat ce a coborât în stația de la Kaufland Eroilor, punând autoritățile pe jar, a fost taxat de persoane care nu au nicio legătură nici cu spiritul civic, nici cu bunul-simț.

În numele a ceea ce cu greu se poate chema umor s-a dezlănțuit o adevărată sarabandă a jignirilor și acuzațiilor, doar pentru că femeia a vrut să își protejeze familia și semenii de temutul virus.

Nu doar femeia din Largu a fost supusă oprobriului public  chiar de reprezentanți ai autorităților, ci și buzoieni care și-au permis să relateze despre acest prim caz care a produs panică in mod absolut justificat. Asta în timp ce pe toate canalele ni se transmite că sunt șanse mari ca România să se confrunte cu epidemia de coronavirus.

Azi-noapte, femeia care s-a întors din localitatea Maleo, regiunea Lombardia, a staționat într-o aripă izolată a secției Boli Infecțioase de la Spitalul Gârlași.

Medicii i-au prelevat probe, pe care le-au trimis la spitalul „Matei Balș” din capitală.

Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. In doar câteva zile s-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine, iar oamenii stau închiși în case de teama virusului.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close