Administrație

CERTITUDINE: Gazele naturale ajung la Mărăcineni

Extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale în zonele rurale din judeţul Buzău este deja o certitudine. În primăvară, autorităţile buzoiene vor comanda studiile de fezabilitate, prima comună de pe harta extinderii rețelei fiind Mărăcineni.

Cel mai dorit proiect de la Revoluție încoace, alimentarea cu gaze a comunei Mărăcineni, nu a fost niciodată mai aproape de realizare. La cristalizarea proiectului a contribuit, în mod decisiv, efortul conjugat al mai multor oameni din Buzău: liderul PSD, Marcel Ciolacu, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Neagu, city-managerul din Mărăcineni, Constantin Dumitru, și reprezentanții Transgaz.

  • Mărăcineni, primul pe hartă.

De curând, reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău au anunțat că primele lucrări vor fi executate în comunele unde reţele de transport gaze sunt mai accesibile. Prima localitate racordată va fi Mărăcineni, Săpoca fiind următoarea pe listă.

Cea mai grea operațiune, de care s-au împiedicat des reprezentanții gazelor naturale din România, o reprezintă subtraversarea râului Buzău. Conducta trebuie introdusă la mare adâncime pe sub albia râului, iar această operațiune trebuie realizată cu mult efort și atenție.

Anuul trecut, în aprilie, Consiliul Judeţean şi zeci de comune din judeţ au înfiinţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „PROGAZ BUZĂU 2020”, prin care se vor derula procedurile necesare extinderii reţelei de gaz în judeţ.

Proiectul a fost iniţiat de fosta guvernare, însă autorităţile buzoiene au semnale că şi actualul Executiv va sprijini realizarea investiţiilor. Valoarea lucrărilor de introducere a reţelelor de alimentare cu gaze naturale în comunele care duc lipsă de acest serviciu este de câteva zeci de milioane de euro.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close