Știrile zilei

Ce se întâmplă cu școlile din Buzău / ANUNȚ pentru elevi

După numeroasele informații din spațiul public privind necesitatea suspendării cursurilor de teama coronavirusului, Mnisterul Educației și Primăria Buzău fac lumină: În acest moment nu se impune luarea unei astfel de măsuri, care ar da complet peste cap sistemul de educație.

Astăzi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a fost convocat la Palatul Comunal pentru dezbateri privitoare la noile măsuri preventive, în contextul prevenirii răspândirii cazurilor de coronavirus.

Printre discuții s-a numărat și subiectul închiderii școlilor din Buzău. În acest caz, edilul a fost categoric, pronunțându-se în favoarea derulării cursurilor conform programului școlar normal. În sprijinul afirmațiilor sale, Constantin Toma a vorbit despre faptul că Buzăul nu are niciun caz de infectare cu COVID-19 și că închiderea școlilor ar da peste cap întregul sistem.

Azi, CLSU a adoptat o hotărâre prin care se instituie o serie de măsuri menite să limiteze, în opinia decidenților, prevenirea infecțiilor cu coronavirus.

Alături de hotărâre a fost adoptat și un plan de măsuri care prevede printre altele să se amplaseze în toate spațiile în care are acces publicul dozatoare cu dezinfectant de mâini dat și ca cetățenii care prezintă simptome de infecție respiratorie să li se solicite să poarte mască, să se dezinfecteze de minim două ori pe zi obiectele susceptibile de a fi atinse din spațiile închise dar și din mijloacele de transport în comun, taxiuri, spații comerciale, bancare, gări sau autogări.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close