Economie & Business

Cât va plăti Consiliul Județean pentru fiecare cetățean „carantinat”

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Buzău a avut loc o reuniune comună convocată de Instituția Prefectului, la care au participat și celelalte structuri membre ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Întâlnirea, la care a avut acces și presa, a avut drept principal subiect de discuție modul în care autoritățile abilitate, în speță Prefectura și DSP – au gestionat criza generată de coronavirus.

În cadrul ședinței s-a discutat, printre altele, modul în care reușesc autoritățile buzoiene să facă față numărului mare de cetățeni întorși din alte țări, în condițiile în care spațiile de cazare sunt insuficiente.

Totuși, autoritățile s-au mișcat bine în ultimele 48 de ore și au reușit să identifice și alte spații de cazare. Este vorba aici despre hoteluri și pensiuni din Buzău care nu dădeau pe dinafară de clienți, dar care au fost de acord să ajute.

Deocamdată, chletuielile cu persoanele plasate în carantină sunt decontate de către Direcția de Sănătate Publică a județului Buzău. De luni însă, Consiliul Județean va fi cel care va vira banii către proprietari.

Pentru fiecare zi petrecută în spațiul de carantină, Consiliul Județean Buzău va plăti 300 de lei pentru fiecare persoană cazată. În această sumă intră locul de cazare și masa pe care o primește persoana respectivă.

Mai jos, conferința de presă susținută astăzi de autorități:

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close