Politic

Carmen Ichim intră în cursa pentru Primărie

Fostul prefect vrea să-și transforme popularitatea în voturi

Zarurile au fost aruncate: O femeie va intra în cursa pentru Palatul Comunal. Este informația începutului de an la Buzău, după ce fosta șefă de la „Casa Albă”, Carmen Ichim, a anunțat că își dorește să candideze pentru funcția de primar al municipiului Buzău.

După o serie de zvonuri privind o eventuală candidatură a șefei Gărzii de Mediu la președinția Consiliului Județean Buzău, lucrurile au luat o altă turnură. Prezentă în platoul Campus TV, Carmen Ichim a confirmat că țintește fotoliul lui Constantin Toma, fără a preciza din partea cărui partid va candida.

În cadrul aceleiași emisiuni, fosta șefă de la Casa Albă a dezvăluit că dat în judecată Guvernul României şi pe premierul Ludovic Orban, considerând că modul în care a fost destituită din funcția de prefect a fost ilegal. Ea așteaptă o soluție din partea instanței, după care își va anunța oficial candidatura.

Odată judecata încheiată, Carmen Ichim se va concentra pe bătălia voturilor. Deși nu a decis dacă va opta pentru o candidatură independentă sau din partea unei formațiuni politice, fostul Număr 1 de la Prefectură se va bate pentru a câștiga Primăria.

Carmen Ichim are însă un contracandidat puternic. Cu prima șansă pleacă actualul primar, Constantin Toma, care și-a asumat deja o nouă candidatură din partea PSD.

În tot acest timp, numele candidaților PNL pentru șefia Primăriei și a Consiliului Județean plutesc în incertitudine. Deși au aprobat în mod tacit candidatura lui Constantin Ionescu la Primărie, se pare că liberalii o măsoară în sondaje și pe Carmen Ichim. Cât privește Consiliul Județean, PNL Buzău nu a stabilit nimic pentru că mizează pe alegerea președintelui de către majoritatea consilierilor.

Carmen Ichim și-a consolidat poziția în sfera politico-administrativă mai ales după accederea în funcția de prefect. Circulă zvonuri potrivit cărora fostul prefect și-ar fi atras deja o serie de primari care ar accepta să plece in corpore la PNL, alături de Ichim candidat.

Surse din PSD neagă acest lucru și susțin că toți primarii rămân strâns uniți în jurul echipei conduse de Marcel Ciolacu. Rămâne de văzut în ce direcție vor evolua lucrurile. Cert este că urmează o vară fierbinte!

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close