Știrile zilei

UPDATE: Anunț despre talcioc

UPDATE: În urmă cu puțin timp, reprezentanții Primăriei Buzău și cei ai societății care administrează talciocul buzoian au revenit cu precizări: Din cauza pericolului de răspândire a coronavirusului, talciocul se va ÎNCHIDE. Astfel, sâmbătă și duminică, porțile târgului vor fi închise. Decizia vine în urma consultărilor cu DSP și Prefectura Buzău.


ȘTIREA INIȚIALĂ:

Talciocul duminical aduce în fiecare săptămână în incinta Drăgăicii șase-șapte mii de buzoieni, veniți să târguiască sau să mănânce o porție de mici gustoși. Amenințarea coronavirusului i-a făcut însă pe mulți dintre obișnuiții târgului să se întrebe dacă duminică dimineață vor mai găsi deschisă poarta talciocului.

„Fiind un eveniment organizat în aer liber, nu am primit nicio restricție din partea DSP. Chiar astăzi am întrebat dacă este cazul să luăm măsuri – altele decât cele pe care le-am luat deja. Mă refer aici la montarea de dispozitive pentru dezinfectare, la toalete și la intrare, precum și afișaj în toate zonele vizibile.”, a transmis Daniel August – directorul S.C. „Piețe, Târguri și Oboare” – pentru eBuzău.ro.

Astfel, dacă până duminică dimineață România nu ridică alerta la nivelul 3, talciocul va fi deschis. Noi reguli privind adunările publice vor apărea doar dacă pericolul răspândirii coronavirusului va crește, lucru care s-a întâmplat deja în Italia și care a dus la măsuri stricte.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close