CORONAVIRUSȘtirile zilei

Brusc, adăpostul de la Arbănași are cazați 10 suspecți de coronavirus

Tabăra de la Arbănași – spațiul pentru „carantinarea” persoanelor suspecte de coronavirus – a fost liberă doar câteva ore. După plecarea primei paciente internate aici, au trecut doar câteva ore până când în adăpost au ajuns nu unul, ci ZECE suspecți de infectare cu temutul virus.

În urmă cu două săptămâni, o româncă de 53 de ani, revenită în țară din Italia, punea pe jar un întreg județ după ce a anunțat că a intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19. Medicii au luat-o cu izoleta din parcarea Kaufland Eroilor și au internat-o la Gârlași. A doua zi, femeia a fost plasată în carantină la tabăra școlară de la Arbănași, unde a rămas până ieri.

După doar câteva ore în care spațiul a rămas gol, alți zece pacienți sosiți din zone roșii au fost aduși aici. În cursul zilei de astăzi, ei au fost transportați în condiții de maximă siguranță și izolare la spațiul de carantină din comuna Beceni, urmând să rămână aici timp de 14 zile.

Celor zece persoane le-au fost asigurate toate condițiile necesare: apă, hrană, încălzire, produse de igienă şi asistenţă medicală permanentă. De asemenea, lor le-au fost prelevate probe ce vor fi trimise la Institutul „Matei Balș” din capitală, pentru a se stabili dacă sunt infectate cu coronavirus.

La nivelul județului Buzău, alte 214 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Articole relaționate

un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close