Știrile zilei
Ultima oră:

BREAKING NEWS: Președintele decretează starea de urgență!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă seară, imediat după învestirea Guvernului Orban 3, că luni va fi decretată stare de urgență din cauza accentuării crizei de coronavirus.

Iohannis a spus că starea de urgență este necesară pentru ca autoritățile să aibă capacitatea de a gestiona mai bine situația, pentru a aloca fonduri suplimentare și a impune interdicțiile necesare combaterii COVID-19.

Ce înseamnă starea de urgență?

Principalele declarații ale președintelui:

  • Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlamentul României. S-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros să constat că majoritatea parlamentarilor și partidelor parlamentare au înțeles importanța și greutatea acestui moment și nevoia unei acțiuni unitare pentru România și pentru români
  • Prima prioritate este continuarea luptei pentru coronavirus și gestionarea crizei care s-a generat.
  • Guvernul care își preia acum mandatul este guvernul care a lucrat și până acum cu motoarele turate, a lucrat bine pentru a gestiona această criză.
  • Acum, cu toate forțele, vom continua această luptă.
  • Noul guvern și împreună cu mine, ne vom dedica toate energiile, 100% pentru a gestiona aceată criză și după această criză pentru a guverna foarte bine pentru români și România
  • Este foarte important ca măsurile să fie luat la timp, iar pentru a face posibilă această luptă, cu toate instrumentele prevăzute de lege am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare.
  • Am promulgat legea care permite părinților să stea acasă atunci când școlile sunt închise, ca să aibă grijă de ei.
  • Împreună și numai împreună vom trece cu bine de această criză. Vă doresc tuturor sănătate.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close