CORONAVIRUS

Vor rămâne 14 zile în carantină

În urmă cu puțin timp, Institutul „Matei Balș” a comunicat  că, în cazul celor trei contacți direcți cu bătrâna de 73 de ani bolnavă de coronavirus, rezultatele au ieșit negative. Cei trei vor rămâne în carantină timp de 14 zile.

Primul set de analize efectuat la intrarea în carantină a indicat că persoanele testate luni seară nu sunt infectate cu COVID-19. Legea obligă însă păstrarea regimului de carantină a suspecților pe o perioadă de 14 de zile, după care li se vor prevala din nou analize.

Reamintim că o femeie de 73 de ani a fost internată, duminică seară, în Spitalul Județean Buzău, după ce a reclamat că a venit din Italia, este infectată cu COVID-19. Testele efectuate de Institutul Matei Balș, pe problele de sânge prelevate și transmise de medicii buzoieni, au confirmat primul caz de coronavirus la Buzău.

Buzoianca a sunat la 112 pentru a anunţa că are febră şi vărsături. A fost adusă din comuna Pârscov şi introdusă într-un modul amplasat în curtea spitalului judeţean Buzău special pentru izolarea persoanelor suspecte de infectare cu noul coronavirus. Femeia s-a întors în 2 martie din Rimini, Italia, dată la care Rimini nu era zonă galbenă cu risc de infectare cu coronavirus.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close