EducațieȘtirile zilei

Prima școală din Buzău, închisă din cauza gripei!

Directorul unei școli din județul Buzău a luat decizia suspendării cursurilor după ce zeci de elevi au rămas acasă acuzând simptome specifice gripei.

Școala Gimnazială Cilibia este prima unitate de învățământ din județul Buzău care se închide din cauza gripei. Directorul instituției, prof. Doinița Guțeniuc, a luat această decizie după ce a observat că școala e aproape goală, elevii acuzând că lipsesc pentru că sunt răciți.

„Un număr mare de copii care au absentat în ultimele zile. Am dscutat cu părinții și am aflat că aceștia ar fi  răciți. În comună, nu există medic de familie, pentru că este în concediu medical. Am luat decizia de a suspenda astăzi cursurile, să facem dezinfecția, pentru a fi siguri că nu apar probleme și mai grave”, a declarat directorul școlii de la Cilibia.

Doinița Guțeniuc, directorul Școlii Cilibia

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei, din cadrul DSP Buzău, de la începutul sezonului rece au fost diagnosticate cu gripă 159 de persoane din județul Buzău.

Probleme cu absenteismul se înregistrează și la Școala Gimnazială Nr. 7 din cartierul Dorobanți, dar și la unități de învățământ din județ.

Faptul că ești aici înseamnă mult pentru noi. Ajută-ne cu un SHARE, apăsând butonul Facebook de mai jos. Îți mulțumim!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close