Politic

ADEVĂRUL despre podul de la Vadu Pașii

Cel mai probabil, vara lui 2020 va fi momentul în care noul pod de la Vadu Pașii va fi dat în folosință.

Pentru că o asemena realizare nu putea rămâne nevalorificată politic, construirea podului de la Vadu Pașii a devenit un epicentru al dezbaterilor, dar și al dezinformării.

S-au spus multe neadevăruri despre podul care a rupt, pentru mai bine de zece ani, comunitatea din Vadu Pașii de municipiul Buzău. De aceea, EBUZĂU.RO vă prezintă câteva dintre aspectele reale, dar care s-au pierdut în marea de fapt divers a zilei sau au fost „uitate” ostentativ:

  • Oamenii care au făcut posibile reabilitarea podului vechi și construirea unui nou pod sunt Marcel Ciolacu și Petre Emanoil Neagu. Nimeni altcineva nu a mișcat un deget pentru asta. Nu Teodorovici, fost senator de Buzău, nu gheorghe firon.
  • Reabilitarea podului de la Vadu Pașii a fost folosită ca instrument de propagandă electorală și în campania pentru prezidențiale din 2014. Timpul a demonstrat că doar Marcel Ciolacu, ajuns între timp în sferele înalte ale Puterii, s-a aplecat asupra acestei nevoi a buzoienilor și a urgentat procedurile.
  • Banii pompați în Vadu Pașii sunt de la Guvernele PSD, care nu și-au făcut calcule electorale în funcție de sumele acordate. Pentru conformitate, în comunele în care a pompat cei mai mulți bani pentru investiții, acolo și-a luat cel mai mare șut.
  • De la începerea lucrărilor și până astăzi, nimeni nu l-a văzut pe Neagu de la CJ să se fotografieze la pod, chiar dacă instituția sa finanțează ÎNTREAGA lucrare. În schimb, am putut vedea știri cu gheorghe firon de parcă Primăria comunei Vadu Pașii ar fi dat vreun șfanț pentru pod.
  • Marcel Ciolacu nu a vrut să vorbească niciodată despre investiția de la Vadu Pașii, considerând că este o simplă intrare în normalitate. O „normalitate” de vreo 6 milioane de euro, pe care alții și-o arogă astăzi în mod necinstit.
  • S-a vorbit despre fonduri suplimentare acordate la pod. Termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit doar din cauza viiturilor puternice care au măturat tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului.
  • Consiliul Județean Buzău a apelat la fondurile proprii ale județului pentru ca termenul de finalizare să nu se prelungească din nou. Banii au fost recuperați însă de la Ministerul Dezvoltării.

Între timp, muncitorii au montat deja primele trei tronsoane metalice al podului, spre malul dinspre orașul Buzău iar din primăvară vor fi demarate lucrări complexe la ultimele trei tronsoane, spre Vadu Pașii.

Cel mai probabil, operațiunile de turnare a căii de rulaj și de asfaltare propriu-zisă a podului vor avea loc la începutul verii. Noul pod de la Vadu Paşii este construit cu bani de la Consiliul Judeţean Buzău şi Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close