Știrile zilei

25 de ani sau închisoare pe viață? | Ce credeți că va fi mâine?

Mâine dimineață, magistrații buzoieni vor pronunța sentința în cel mai cumplit caz de omor din Buzăul ultimelor trei decenii. Cosmin Dan, un buzoian în vârstă de 22 de ani, va fi condamnat pentru uciderea și incendierea Valentinei Nica în fatidica noapte de 22 spre 23 februarie 2019.

La capătul unui proces care a durat mai puțin de un an, instanța este pusă în situația de a dicta o sentință care să facă dreptate și să aducă consolare familiei distruse de durere a Valentinei.

Pe măsură ce ziua sentinței se apropie, întrebarea de pe buzele tuturor este „Ce pedeapsă va primi Cosmin?”. La penultimul termen de judecată, instanța a admis cererea procurorilor de schimbare a încadrării din „omor cu premeditare” în „omor prin cruzimi”, ceea ce poate oferi o perspectivă asupra sentinței de mâine.

Dacă această cheie de interpretare stă în picioare, atunci Cosmin Dan riscă detenția pe viață. Încadrarea inițială,„omor cu premeditare”, prevedea o pedeapsă de maximum 25 de ani, în timp ce noua încadrare, „omorul cu premeditare prin cruzimi”, prevede închisoarea pe viață.

La ultimul termen, Cosmin Dan a cerut instanței clemență. De asemenea, în pledoaria finală, apărarea a vorbit despre lipsa intenției tânărului de a face un asemenea rău. Instanța va fi însă cea care va decide asupra faptelor.

Dumneavoastră care credeți că va fi sentința de mâine?

Faptul că ești aici înseamnă mult pentru noi. Ajută-ne cu un SHARE, apăsând butonul Facebook de mai jos. Îți mulțumim!

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close