Administrație

2020, anul marilor proiecte în municipiul Buzău

Buzăul se pregătește de mari investiții în infrastructură în anul care tocmai a început. Cu un buget despre care Constantin Toma spune că este cel mai mare de la Revoluție și până azi, municipalitatea și-a fixat ținte îndrăznețe, pe care vrea să le atingă în totalitate.

Astăzi, consilierii locali au aprobat bugetul municipiului Buzău pentru anul 2020. A fost unda verde de care a avut nevoie administrația buzoiană pentru a demara proiectele de dezvoltare a municipiului.

Anul acesta, în Buzău vor fi reabilitate complet 30 de străzi, printre care și cele trei mari artere: bulevardul Unirii, Aleea Industriilor și strada Transilvaniei. De asemenea, modernizarea școlilor și grădinițelor din municipiul Buzău este un alt capitol care va beneficia de finanțare generoasă, în acest an.

Un alt obiectiv îndrăzneț al edilului îl reprezintă amenajarea canalului Iazul Morilor, un proiect de regenerare urbană ce pune în valoare un vechi fir de apă care curgea, odinioară, prin Buzău. De el depindea bunăstarea buzoienilor de atunci și tot el este cel care va aprinde scânteia înnoirii imaginii noastre, ca oraș.

Proiectul va demara anul acesta, vizată fiind zona Frăsinet, tronsonul dintre Kaufland și biserica Sfântul Ștefan.

Bugetul orașului Buzău va mai creşte până la finele anului, urmând să fie completat cu fonduri de la Guvern şi din proiecte finanţate de Uniunea Europeană. Municipalitatea are în lucru proiecte cu fonduri europene în valoare totală de 39,6 milioane de euro.

eBuzău.ro

Scriem despre buzoieni, pentru buzoieni! Ajută-ne cu un SHARE!

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close